24.kolo: Čechie V. Dobrá - Dynamo 4:2 (1:2)

11.05.2008 23:14

24.kolo, 11.5.2008 17:00

Čechie V. Dobrá - Dynamo 4:2 (1:2)

Branky: Liška 2, Neuberger, Stolár – Pekárek, Vrábel.

Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Dubský, Jindřich – Klempt, Novák (75. Stojka), Dvořák, V. Bondarev – Pekárek, Šíma (55. Pešta).

 

Dynamo odpadlo fyzicky

Přestože fotbalisté Dynama Nelahozeves na půdě Velké Dobré v poločase vedli, museli se nakonec smířit s porážkou 4:2. Týmy se tak prohodily v tabulce A skupiny I. A třídy.

„Vydrželi jsme asi hodinu a pak jsme odpadli fyzicky,“ našel trenér Dan Kaplan příčinu první porážky týmu pod jeho vedením a doplnil: „Zdálo se mi, že jsme byli první poločas lepší. Pak jsme ale přestali vyvážet balon a dostali jsme se pod tlak, ze kterého jsme dostali tři branky.“

V první půli vládlo na hřišti hostující Dynamo. Kanonýr Pekárek měl šanci už v 10. minutě, to ještě hlavou minul. Za chvíli si ale míč posunul na vápně na levačku a nedal Červenkovi šanci. Doberští se prosadili ve 21. minutě, kdy Zelenkův centr lízl Misura hlavou na zadní tyč, kde rybičkou Neuberger a vyrovnal.

Zlepšení domácích bylo jen chvilkové. Při standardce neuhlídali velezkušeného stopera Vrábela a ten vrátil Nelahozevsi vedení.

Po obrátce však na hřiště vtrhla jiná Čechie. Nastartoval ji veterán Liška, který si po rohu počkal na odražený míč a nártem ho uklidil přesně k tyči. Zápas zlomila situace ze 64. minuty, kdy Misura vystihl chybu beka Vágnera, udělal kličku i brankáři Lorencovi, a ten ho fauloval. Následovala penalta, kterou Liška proměnil, avšak k domácí nevoli nikoliv červená karta.

I tak ale Dobrá vyhrála, minutu před koncem potvrdil její náskok střídající Stolár, jenž se nádherně položil do centru zprava. „Když má třináctku, skóruje, tak jako na podzim v Nelahozevsi. Velkou pochvalu ale zaslouží hlavně Liška. Každopádně to byl zápas dvou odlišných poločasů,“ glosoval trenér Čechie Petr Fíman.