28.kolo: Dynamo - Čechie Velká Dobrá 3:2 (1:0)

07.06.2009 11:27

28.kolo, 7.6.2009 17:00

Dynamo - Čechie Velká Dobrá 3:2 (1:0)

Branky: Bondarev 2, Vrábel.

Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Dubský, Jindřich – Plicka (Topor), Horký, Kymr, Bondarev – Flídr (Mich. Dvorský), Pešta (Špaček).

 

Dynamo si dál užívá jarní pohody

Fotbalisté Dynama v poklidu dohrávají závěr sezóny. V neděli odjela z jeho hřiště po výsledku 3:2 s prázdnou Velká Dobrá.

Domácí do utkání vstupovali oslabeni o Kratochvíla, který je po operaci s kotníkem, dále o Pekárka (problémy s tříslem) a o Martina Dvorského, který si zase natrhl sval. Mužstvo tak muselo být doplněno některými hráči z B-mužstva, kteří měli v nohách sobotní souboj s Dolními Beřkovicemi. Zápas proti kvalitnímu soupeři z Velké Dobré tak neměl být ničím jednoduchým.

Utkání postrádalo větší nasazení, tedy zejména ze strany hostujícího týmu, a tak se mohli domácí radovat už v 5. minutě po gólu stopera Vrábela, který po centru otevřel hlavou skóre. Po změně stran se hostům po chybě domácích podařilo srovnat krok – 1:1. Odpověď přišla z kopačky Bondareva, který po zaváhání stoperské dvojice Velké Dobré pohotově uloupil míč a znovu převážil jazýček vah na stranu Dynama. Domácí své vedení opět nedokázali udržet a po chybě v komunikaci mezi Vrábelem a brankářem Lorencem hosté opět vyrovnali. Dynamo se nevzdalo a chtělo vyhrát. Nakonec se také dočkalo. Plicka nádherně zatáhl balón, vrátil jej proti noze Bondarevovi, a ten se nemýlil – 3:2. Hosté už tentokrát odpovědět nedokázali a Nelahozeves tak zaslouženě zvítězila.

„Před utkáním jsem měl trochu obavy, protože nám chyběly tři opory, ale nakonec jsme díky většímu nasazení a vůli po vítězství rozhodli ve svůj prospěch. Musím pochválit zejména hráče, kteří za sebou měli utkání za béčko, jak zápas odjezdili. Doufám, že konec jara bude v našem podání, jako tomu bylo doposud,“ shrnul trenér domácího týmu Kaplan.