30.kolo: MFK Dobříš - Dynamo 1:1 (0:0)

20.06.2009 11:04

30.kolo, 20.6.2009 17:00

MFK Dobříš - Dynamo 1:1 (0:0)

Branky: 52. Šrain – 68. Kymr. Rozhodčí: Vlk.

Dynamo: M. Kratochvíl – Vrábel – Vágner, Dubský, Špaček – Horký, Kymr, Bondarev – Flídr, Topor (46. Michal Dvorský), Pekárek.

 

Dynamo bodovalo i na závěr vydařené sezony

Ve svém posledním mistrovském utkání letošní sezony se fotbalisté Dynama podělili o body na hřišti sestupující Dobříše (1:1), a završili tak vydařenou sezonu v I. A třídě.

I když bylo v prvním poločase na obou stranách příležitostí dostatek, góly padaly až po změně stran. V 52. minutě si krásně zpracoval míč domácí dorostenec Šrain a z dvaceti metrů nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Povzbuzení domácí si poté vytvořili několik slibných příležitostí, ale nedali. Vyrovnáním je za to potrestal v 68. minutě Kymr po centru z rohového kopu. Obě mužstva pak zahodila několik dalších šancí, a skóre se tak už neměnilo.

„Každý bod z venku je dobrý, zvlášť když za nás opět museli nastoupit i kluci z béčka. Dobříš hrála velmi dobrý fotbal a vůbec nepřipomínali sestupující mančaft. Šance byly na obou stranách a remíza je, myslím, zasloužená. Domácí možná měli více ze hry, ale jen mezi šestnáctkami, v pokutovém území jsme byli skoro nebezpečnější my, zvláště při standardních situacích,“ popsal zápas ze svého pohledu trenér Dynama Daniel Kaplan.

Větší spokojenosti s uplynulou sezonou brání v Nelahozevsi snad jen poměrně naplněná marodka. V Dobříši se sice na trávník podíval po čase nejlepší střelec Pekárek, ale ještě to nebylo ono. Trenér hostí ani nechtěl, aby chodil příliš do soubojů.

Návrat další čtveřice hráčů (Kratochvíl, Martin Dvorský, Lorenc, Jindřich) je zatím spíše v nedohlednu. „Získali jsme dost bodů a také přístup kluků byl dobrý. Jen těch zraněných je moc. V krátké letní přestávce nejspíš budeme muset mužstvo posílit,“ dodal trenér Kaplan.