Na jaře nás čeká boj o záchranu, ví trenér Dynama Kaplan

21.01.2014 23:13

Zklamání na celé čáře – z umístění, bodového zisku, ale i z herního projevu. V táboře B-třídních fotbalistů Dynama Nelahozeves si na sklonku zimní přípravy sami moc dobře uvědomují, že se jim uplynulý podzim vůbec nepovedl. „Když se podíváte na tabulku, tak je jasné, že nás na jaře čeká boj o záchranu," nepochybuje trenér Daniel Kaplan.

 

Už jste si v klubu podzim rozebrali? Čím si s odstupem dvou měsíců vysvětlujete tak tristní bilanci (12. místo, 11 bodů)?
Během podzimu se nám zranili asi čtyři hráči a přístup některých dalších neodpovídal tomu, co umějí. Asi ve čtyřech zápasech jsme pak doplatili také na špatnou disciplínu, to už nechci trpět.

Když jsme se spolu bavili po polovině podzimu, tak jste ještě věřil, že se brzy zvednete. To se ale nakonec nestalo…
To se opravdu nepodařilo a náš herní projev byl na konci dokonce ještě horší. Byl jsem tak celkem rád, že sezona skončila. Dva hráči tehdy měli zlomenou ruku, dva byli vyloučení a jen horkotěžko jsme se scházeli.

Na podzim jste dávali málo gólů. Budete na tom teď v přípravě nějakým způsobem pracovat?
Samozřejmě se pokusíme sehnat útočníka, ale hráčů na výběr moc není. Doufám, že se nám uzdraví Luboš Krejza, který začíná po plastice křížového vazu trénovat. To by byla posila.

Když už jste zmínil marodku, která vás na podzim potrápila, jaký je její aktuální stav?
Trénovat už začíná Jarda Jindřich, který na ní byl dlouho. Ale nevím, jak se bude cítit. Dubský se Strazzerem měli zlomenou kůstku v ruce a rovněž v jejich případě doufám v brzké zapojení se do přípravy. Dlouhodobě zraněný tak zůstává jen Lukáš Král. Na podzim si přetrhal vazy v kotníku, horkotěžko začíná běhat a bude to pro nás oslabení. To je snad všechno.

Na vašem webu probíhá anketa o to, který hráč nejvíce zklamal. Co říkáte na výsledek a souhlasíte s ním (Zdeněk Kratochvíl)?
Abych se přiznal, tak o ničem takovém ani nevím. Kluci se takto spíše špičkují. Zdeněk určitě patří mezi ty z osy tahounů, kteří zklamali a neodváděli, co se od nich očekávalo. Na druhou stranu se to těžko hodnotí, když má někdo drobná zranění a vy ho donutíte, aby nastoupil.

Zatímco loni touhle dobou jste šli do jara zcela v klidu, tentokrát vás čeká boj o záchranu. Projeví se to nějak v zimní přípravě? Třeba ve větší intenzitě? Už jste začali?
Ano, začali jsme, scházíme se dvakrát týdně v Kralupech v hale nebo na umělce. O víkendech bychom pak měli už brzy naskočit do zimního turnaje v Neratovicích. Takže to bude spíše taková naše klasika. Samozřejmě se chceme zaměřit na fyzičku, která nám scházela. Když ale všichni chodí do práce, tak je jen těžko všechny dostanete čtyřikrát týdně na trénink. Budu rád, když co nejvyšší počet z nich uvidím alespoň třikrát týdně, a to na dvou trénincích a víkendovém zápase.

Počítáte v kádru s nějakými změnami?
Mimo zmíněného Lukáše Krále nevypadl z podzimního kádru snad nikdo. Takže bychom měli spíše posílit. Musíme sehnat brankáře a jednoho až dva hráče dopředu či spíše do zálohy. Spíše než o posilách bych ale mluvil o doplnění kádru.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/na-jare-nas-ceka-boj-o-zachranu-vi-trener-dynama-kaplan-20140121.html