Vyhrál nejlepší, říkají o triumfu Dynama v táboře jeho hlavního rivala

01.07.2012 22:57

Pouze čtyři týmy uhrály v uplynulé sezoně jiný výsledek než porážku s fotbalovým válcem jménem Dynamo Nelahozeves. Právě jemu tak zcela po právu patřil celý uplynulý ročník Atletico okresního přeboru.

„Jsem rád, že jsme potvrdili roli favorita a bez větších problémů přebor vyhráli," říká trenér Dynama Daniel Kaplan. Jeho tým měl po podzimu, kdy neztratil ani bod, takový náskok, že si v odvetách mohl dovolit občas ztrácet. I tak vyhrál celou soutěž o sedm bodů.

Druhé Kralupy se především zásluhou nejlepšího střelce soutěže Jakuba Müllera dostaly na rovnou stovku vstřelených gólů, na druhý postup v řadě to ovšem nestačilo. Také u nováčka z Olší ale panuje spokojenost. „Mužstvo podávalo vcelku dobré výkony, i když v některých zápasech to mohlo být lepší, hlavně na Dynamu a ve Velkém Borku," ohlíží se prezident klubu Milan Repka. Druhé místo podle něj není vůbec špatné. „Před sezonou nám spousta lidí nevěřila, ale dokázali jsme, že fotbal hrát umíme," je přesvědčený šéf kralupského klubu, podle kterého mělo Dynamo zůstat v B třídě. „Bezesporu na to měli kádr, a trochu tím narušili zajímavost soutěže. Nechci, aby to vyznělo, že si stěžujeme. Postup Dynamu přejeme a nakonec postoupil ten nejlepší."

Zatímco druhé Kralupy měly nejúdernější útok, Veltrusy pod taktovkou zkušeného stopera Jana Moravce zase nejpevnější obranu, která je dovedla k zopakování třetího místa.

Na další dvě příčky se vyšplhali nováčkové. Béčku Neratovic se dařilo se střídavými úspěchy. „Hra dopředu nebyla až tak hrozná, ale velké chyby jsme dělali v obraně. Důležité ale pro nás bylo, že 18 bodů, které jsme chtěli získat za podzim, jsme měli už po šesti kolech," připomíná trenér Libor Tichota úspěšný vstup do soutěže čítající šest výher v řadě. Zlomovým zápasem byl podle něj ten sedmý s PTZ. „Stál nás body a hlavně nám od té doby odešla střelecká potence. Teprve závěr jara nás opět zachytil v pohodě. Se čtvrtým místem jsme jako nováček spokojení, ale při pohledu na zbabrané zápasy jsme mohli myslet i výš."

Cíl hrát ve vyšší soutěži důstojnou roli vrchovatě naplnili také ve Velkém Borku. „Mým přáním bylo umístění v klidném středu," připomíná trenér Slavie Jiří Vavřina. „Podzim jsme měli trošku slabší, ale jaro se už výsledkově a po herní stránce značně přiblížilo mým představám," pochvaluje si a za postupným zlepšováním herního projevu vidí mimo jiné i začleňování kluků z úspěšného dorostu, který je velkým příslibem také do budoucna.

Vyhnout se po sestupu z kraje dalšímu boji o udržení se bez výraznějších problémů povedlo šestým Tišicím a kladně hodnotí své účinkování také ve Mšeně. „Vzhledem k tomu, že jsme na jarní část uvolnili tři hráče základního kádru do jiných klubů, hodnotím naše vystoupení pozitivně," uvažuje nad sezonou trenér Jiří Guttenberg. Také on dával v základní sestavě pravidelně prostor dorostencům. Záporem pro něj naopak je jarní ztráta motivace poprat se o přední umístění, což prý stálo za propadem na sedmé místo. „Nejvíce mrzí sedmigólový příděl ve dvou zápasech za sebou – v Dolních Beřkovicích a s Kralupy," dodává.

Zatímco týmy na čtvrtém až sedmém místě dělí v konečné tabulce pouhé čtyři body, osmé Dolní Beřkovice jsou se svým ziskem osamělým vojákem v poli. Hrající kouč Roman Novák pak patří mezi ty, kteří vědí, že jejich tým měl na víc. „Sezonu hodnotíme jako dobrou, i když jsme mohli uhrát daleko víc bodů, ale na podzim jsme nesehráli ani jedno utkání v kompletní sestavě," objasňuje horší poločas sezony trenér často trestaného týmu, který ale jako vůbec první našel vítězný recept na Dynamo. „Věděli jsme, že tento ročník bude náročný, protože přibylo pět kvalitních družstev, a to se v konečné tabulce také ukázalo."

Na hranici svých možností naopak řadí devátou příčku v Lobkovicích, kde slovy sekretáře Františka Koliandra trenéři Fingerhut s Doleželem po oslabení v zimní přestávce dostali z mužstva maximum.

Na dalších dvou příčkách se na stejné bodové úrovni srovnala béčka Libiše a Pšovky. Především bilance svěřenců trenéra Blahoslava Urbance čítající jedenáct „plichet" se nevidí příliš často. „Škoda, že některé remízy nebyly vítězné, mohla z toho být lepší příčka," může litovat kouč libišské zálohy. Celkově hodnotí sezonu jako nepovedenou, s výkony a umístěním je ale s ohledem na to, že tým moc netrénoval, nakonec spokojený.

Posledním týmem horšího středu tabulky jsou PTZ Nelahozeves, kde dvanáctou příčkou rozhodně nenavázali na úspěšnou předešlou sezonu. Jednadvacet bodů ale stačilo k bezpečné záchraně, a „tukaři" si tak mohou na podzim dát reparát.

O tom, že sestup postihne jednoho, případně oba z dvojice Nová Ves – Cítov, nebylo pochyb už dlouhé týdny před koncem soutěže. Cítov, který se začátkem jara blýskl jako vůbec první bodovým ziskem s Dynamem (2:2), uhrál v sezoně tak trochu symbolických dvanáct bodů. Tedy přesně tolik, o kolik ho v konečné tabulce připravil disciplinární trest za kauzu z jara 2011.

V soutěži se tak udržela na hřištích nejslabší Nová Ves. „Velké zklamání," nemůže hodnotit uplynulý ročník jinak hospodář Sokola Nová Ves Jaroslav Kratochvíl a nastiňuje důvody tristní bilance: „Projevuje se nezkušenost mladých hráčů po odchodu starých harcovníků. Tuto mezeru se nám doposud nepodařilo zacelit. Ale hlavním problémem u nás je někdy tragická docházka na tréninky. Jinak trenér Waltr (přišel k týmu v zimě – poznámka autora) tomu opravdu dával maximum. Na druhé straně jsme měli i v některých zápasech méně štěstíčka."
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/op-vyhral-nejlepsi-zni-na-adresu-dynama-z-tabora-hlavniho-rivala-20120701.html


Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/op-vyhral-nejlepsi-zni-na-adresu-dynama-z-tabora-hlavniho-rivala-20120701.html