1.kolo: Dynamo - Pšovka Mělník 2:1 (1:0)

09.08.2009 23:33

1.kolo, 9.8.2009 17:00

Dynamo - Pšovka Mělník 2:1 (1:0)

Branky: Dvorský, Kymr – Jiskra.
Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Růně, Dubský – Pešek (Šíma), Horký, Kymr, Dvorský (Stojka) – Flídr (Pešta), Pekárek.
 
Derby vyhrálo domácí Dynamo
Hned na úvod nového ročníku I. A třídy skupiny A rozhodl los, že proti sobě nastoupí Dynamo Nelahozeves a Pšovka Mělník. Mělnické derby skončilo těsnou výhrou domácí Nelahozevsi v poměru 2:1.
 
První kolo i oba soupeři, to byla hlavní lákadla, která přivábila na Dynamo slušnou návštěvu i díky početnému táboru fanoušků hostujícího týmu. Diváci mohli sledovat ideální vstup domácích do utkání, kdy se v 6.minutě trefil po standardní situaci Dvorský. Brzký gól však na domácí působil spíše jako sedativum. „Branka v úvodu utkání nás trochu uspokojila a celý první poločas jsme odehráli s pocitem, že se nemůže nic stát,“ hodnotil hru svých svěřenců trenér domácích D. Kaplan. Dynamo tak začalo pouštět Pšovku do slibných příležitostí a mělo velkou dávku štěstí, že se hostům nepodařilo ze dvou vyložených šancí srovnat skóre.
 
Po změně stran se obraz hry neměnil a třetí šanci Pšovky proměnil ve vyrovnávací branku Jiskra. To bylo pro domácí hráče konečně tím pravým impulsem k probuzení se z letargie. Sérií standardních situací si vynutili územní převahu, kterou zužitkoval po jedné z nich akrobatickým způsobem domácí Kymr. 
 
Dynamo už jednobrankový rozdíl uhlídalo a připočetlo si tak plný počet bodů. Pšovku naopak čeká příští týden reparát na hřišti Tatranu Rakovník.
 
„S výsledkem jsem naprosto spokojený. Vítězství v úvodním utkání a navíc v derby si cením. V předvedené hře bych pochopitelně některé skulinky našel, ale přeci jen nám ještě chybělo několik hráčů. Jsem rád, že jsme zvítězili hned v prvním domácím zápase, protože v minulé sezoně jsme doma zbytečně ztráceli. To bychom letos rádi napravili a tímto jsme pro to udělali první důležitý krok,“ shrnul utkání kouč nelahozevského Dynama.