10.kolo: Dynamo - Fercom Týnec n/Sáz. 1:0 (1:0)

12.10.2008 00:55

10.kolo, 12.10.2008 16:00

Dynamo - Fercom Týnec n/Sáz. 1:0 (1:0)

Branka: 42. Plicka. ŽK: Dubský, Plicka, Kymr (všichni Dyn.).

Dynamo: Lorence – Němec, Vrábel, Kratochvíl Zd., Vágner – Plicka – Dvorský, Dubský, Horký – Palamar (Kymr), Pekárek.

Týnec: Kruliš – Szekér, Žížala, Bartůšek, Dvořák – Orsák, Vavrek, Artus, Skála – Páv, Berka.

 

Dynamo vybojovalo důležité tři body

Dynamo Nelahozeves po třech remízách konečně zvítězilo a posunulo se díky tomu v tabulce A-třídy na dvanáctou příčku. Těsná výhra proti Týnci se však nerodila lehce a do poslední chvíle se o ni museli domácí strachovat.

V prvním poločase se jako první ozvali vážněji hosté, ale jejich trestný kop domácí brankář Lorenc vyrazil. Dynamo nejdříve zahrozilo Pekárkem. Jeho střela z levé strany ještě gól neznamenala. Ten přišel ve 42. minutě. Z levé strany se uvolnil Pekárek, nacentroval a Plicka z voleje prostřelil gólmana Metazu.

Hosté chtěli ještě do přestávky srovnat skóre, ale podobnou akci té gólové domácí brankář kryl. Největší šance na vyrovnání přišla ovšem ve 22. minutě druhého poločasu, kdy hostující hráč našel ve velkém vápně přihrávkou pod sebe svého spoluhráče, ale Lorenc podržel svůj tým a střelu nohama vyrazil.

V 73. minutě chtěl domácí Němec napodobit svůj krásný gól z minulého kola, ale jeho dalekonosná střela skončila jen na břevně Metazu. Když do konce zápasu zbývalo asi pět minut, měl šanci na zvýšení ještě Pekárek, ale jeho průnik a následná střela z levé strany skončila vedle branky.

Hosté rozehrávali v průběhu zápasu hodně trestných kopů, ale nedokázali tyto příležitosti přetavit do gólové podoby. „S výsledkem jsem pochopitelně spokojen. Musím ovšem říci, že jsme se na něj hodně nadřeli a bránili jsme těsný výsledek až do samého závěru utkání. Škoda, že se Němcova střela skončila tentokrát jen na břevně,“ okomentoval zápas trenér domácího týmu Dan Kaplan.