11.kolo: Pšovka Mělník - Dynamo 3:2 (0:2)

18.10.2008 00:24

11.kolo, 18.10.2008 15:30

Pšovka Mělník - Dynamo 3:2 (0:2)

Branky: 68. Jiskra, 74. Grabmüller, 88. Tomášek z PK – 34. Vrábel, 44. Dvorský. Rozhodčí: T. Drábek. ŽK: 4:4. Diváků: 200.

Pšovka: Staněk – M. Krejčík – Žižka, Tomášek, Šesták – Drápal, Cífka (89. Vernek), Bárta, Grabmüller – Melounek, Jiskra.

Dyn. Nelahozeves: Lorenc – Vrábel – Vágner, Kratochvíl, Jindřich – Horký, Dubský, Němec, Plicka (68. Palamár) – Dvorský, Pekárek (87. Kymr).

 

Pšovce se povedl nevídaný obrat

Dynamu nestačil ani dvougólový náskok.

Okresní derby ve fotbalové I. A třídě přineslo skvělý obrat domácí Pšovky. Hosté z Nelahozevsi mohou litovat neproměněné penalty na začátku druhé půle. Kdyby šli už do trojbrankového vedení, domácí by se jen těžko vzpamatovávali, tak jak se jim to nakonec podařilo.

V úvodu měli blíže ke gólu domácí. Vytvořili si mírnou převahu, ale do šancí je pozorní hostující obránci nepouštěli. Jedinou velkou příležitost spálil ve 12. minutě Drápal, který o centimetry minul tyč hostující branky. Když pak Bártovi pokusy z dálky svůj cíl také nenašly, dostali se ke slovu i hosté.

Ve 43. minutě našel Vágner dlouhým autem na malém vápně zcela nepokrytého Vrábela a ten hlavou poprvé překonal Staňka. Hned po rozehrání měl blízko k vyrovnání Bárta. Vrábel na hranici velkého vápna nedovoleně bránil v průniku Melounkovi a z následného volného přímého kopu Bárta pořádně protáhl hostujícího gólmana.

Těsně před přestávkou přišel pro domácí další šok. Na Dvorského střelu z rohového kopu Staněk nedosáhl a míč skončil v pravé šibenici jeho branky – 0:2.

Na začátku druhého poločasu se snažili hosté soupeře dorazit. Hodně blízko měli k brance v 52. minutě. Dvorského trestný kop se od břevna odrazil k Jindřichovi, ten sice míč usměrnil z voleje přesně pod břevno, ale Staněk bravurně vyrazil s pomocí břevna na roh. To byl první rozhodující moment celého zápasu. Druhý přišel o chvilku později, když Kratochvíl neproměnil penaltu za faul na Plicku.

Hosté tak dostali Pšovku opět do hry a domácí svou příležitost chytili pevně. Drápalova střela se ještě jen otřela o břevno Lorencovy branky, ale domácí to vyburcovalo k velkému závěrečnému tlaku.

Jiskřičku naděje pro domácí vybojoval v 68. minutě Jiskra, který se štěstím po Bártově rohu a Lorencově hrubce, když neudržel míč v rukou, skóroval. O šest minut později už bylo srovnáno. Bárta z rohového kopu našel místo centru nabíhajícího Grabmüllera, ten se proháčkoval až do vápna a nekompromisní střelou do šibenice vyrovnal.

Dvě minuty před koncem viděl ve skrumáži sudí Drábek stažení M. Krejčíka a nařídil proti hostům penaltu. Zkušený Tomášek neztratil nervy a umístěnou střelou pečetil domácí výhru. Hosté se pak hodně zlobili na hlavního arbitra, ale za prohru si mohou z větší části sami neproměněním jasných šancí v úvodu druhého poločasu, včetně neproměněné penalty.

Kdyby hosté proměnili penaltu, nebylo co řešit

Trenéři Pšovky a Dynama Nelahozeves po sobotním derby zpočátku nechtěli dění na hřišti příliš komentovat. Hostující Dan Kaplan se omezil na větu, že se takto o záchranu nehraje. A jistě měl na mysli ztrátu dvoubrankového náskoku po změně stran.

Hrající trenér Pšovky a autor rozhodujícího gólu Libor Tomášek se nakonec rozpovídal daleko více. „V prvním poločase jsme byli lepší než soupeř. Vypracovali jsme si tutovku Drápalem. Pak jsme ale paradoxně ze standartek dvakrát lehce inkasovali a vypadalo to s námi bledě. V kabině jsme si o přestávce řekli, že to ještě zkusíme zdramatizovat. Velký zlom nastal v době, kdy hosté neproměnili penaltu a pak Staněk dvěma výbornými zákroky mužstvo podržel. Kdyby dali třetí gól, tak asi nebylo co řešit. Naštěstí hned deset minut nato se nám podařilo snížit a o chvilku později i vyrovnat. Nakonec jsme se štěstím gólem z penalty zvítězili.“