12.kolo: Dynamo - FK Kněževes 1:0 (1:0)

26.10.2008 00:15

12.kolo, 26.10.2008 14:30

Dynamo - FK Kněževes 1:0 (1:0)

Branka: Kratochvíl.

Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Kratochvíl, Jindřich – Horký, Dubský, Němec, Plicka – Pekárek, Dvorský (70. Pešta).

 

Dynamo doma vydřelo důležité tři body

Fotbalisté Dynama využili šanci, aby se alespoň na jeden týden odpoutali o tři body od družstva Kněževsi a zvítězili ve vyrovnaném utkání nejtěsnějším rozdílem.

Dynamo vstoupilo do utkání aktivně a jeho aktivita byla zúročena střelou Kratochvíla z pětadvaceti metrů – 1:0. Nelahozeves chtěla svůj náskok potvrdit, ale Pekárek nejdříve trefil jen tyč a na úspěch Kratochvíla nenavázal ani Dubský, když se ocitl sám před brankářem Kněževsi a svou šanci na zvýšení náskoku Dynama nevyužil.

To bylo ze strany domácích vše a od 20. minuty se na hřišti odehrával boj o udržení těsného náskoku domácích. Hosté si žádnou vážnější šanci nevypracovali. Za zmínku stojí snad jen střela ze strany, se kterou si brankář Lorenc ovšem poradil a svůj tým podržel. Kněževes zahrávala také spoustu standardních situací, ale ze žádné z nich nedosáhla na toužené vyrovnání. Dynamu se tak podařilo zvítězit i ve druhém domácím utkání v řadě tím nejtěsnějším rozdílem.

„Mohli jsme vidět vyrovnané utkání, ve kterém se štěstí přiklonilo na naši stranu. Musím ovšem říci, že mi stále v naší hře scházelo více bojovnosti. Spodek tabulky je nadupaný a tak naše vítězství v celkovém kontextu nemusí nic znamenat. Pro klidný zimní spánek musíme opět naplno bodovat v našem dalším domácím a celkově posledním utkání s Dobříší a tyto tři body potvrdit,“ řekl po utkání trenér domácího týmu Dan Kaplan.