13.kolo: Dynamo - SK Slaný 2:0 (1:0)

30.10.2010 01:24

13.kolo, 30.10.2010 14:30

Dynamo - SK Slaný 2:0 (1:0)

Branky: 10. Horký, 83. Pekárek. Rozhodčí: Rybka. ŽK: 3:3. Diváci: 150.

Dynamo: Zavadil – Špaček – Vágner, Jindřich (65. Šnýdr), Miler – Plicka, Horký, Válek (88. Polák), Bondarev – Mašek, Pekárek.

 

Dynamovci přerušili sérii sobě i Slánským

Impozantní série fotbalistů SK Slaný, kteří v posledních osmi zápasech ztratili pouze remízou v Černolicích, skončila v sobotu odpoledne trochu překvapivě v Nelahozevsi.

Dynamo sice pět předešlých zápasů v I. A třídě nevyhrálo, favorita ovšem výbornou obranou zaskočilo a samo navíc dvakrát udeřilo.

Domácí, které trápí velká marodka, vstoupili do utkání lépe a dostávali se snadno před hostujícího brankáře. A po deseti minutách také poprvé rozvlnili síť, když střelu Horkého na bránu tečoval jeden z bránících hráčů – 1:0.

Hosté si pak vytvořili několik dobrých příležitostí, ale naštěstí pro domácí je nedokázali proměnit. Jedna z jejich největších šancí, trestný kop Hrdličky, se pouze otřela o spojnici tyčí domácí brány.

Ve druhém poločase hosté sice branku dali, ale pro ofsajd neplatila. Deset minut nato domácí zasadili druhý úder, když přízemní centr Maška před Scheinerem šikovně tečoval naběhnuvší Pekárek – 2:0.

Hosté se přes nepříznivý výsledek nadále tlačili dopředu, domácí ale své překvapivé a to cennější vítězství dvakrát i za pomocí tyčí uhájili.

„Soupeř nás tak trochu podcenil a celý zápas se navíc nedokázal vyrovnat s naším malým a nerovným hřištěm. O výsledku rozhodlo proměňování šancí. Zatímco soupeř měl tři a ani jednu neproměnil, my jsme obě naše proměnili. Jinak klukům musím poděkovat za bojovnost a chuť poprat se o výsledek. Měli jsme i trochu štěstí, ale to k fotbalu patří. Tři body jsou pro nás velice cenné,“ radoval se trenér vítězů Daniel Kaplan.

„Dnes naši hráči nenavázali na velmi dobré výkony z minulých zápasů, kdy dokázali přehrát a porazit silnější soupeře, než jakým je v současné době Nelahozeves. Na hřišti se značným výškovým převýšením jsme vyšli střelecky naprázdno, a to se nám v soutěži stalo teprve podruhé. Do nepříliš vzdálené Nelahozevsi se přijala podívat početná skupina slánských fanoušků, a ta bohužel musela přihlížet naší porážce. Věříme, že ve zbývajících zápasech podzimu budeme úspěšnější,“ hodnotil duel vedoucí mužstva Slaného Milan Šúr.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/dynamovci-prerusili-serii-sobe-i-slanskym20101030.html