14.kolo: Cítov - Dynamo 2:2 (1:1)

24.03.2012 10:05

14.kolo, 24.3.2012 15:00

Cítov - Dynamo 2:2 (1:1)

Branky: Fiala 2 – Juklíček, Vrábel, ČK: Fiala (Cít.).

 

Vítěznou jízdu Dynama utnul tým, který má o 41 bodů méně

Na jedné straně tým s jedenáctibodovým náskokem na zbytek pelotonu. Na druhé mužstvo, jehož podzimní snažení neumazalo ani celý dvanáctibodový disciplinární trest, který si vykoledovalo v závěru minulé sezony. Jasná záležitost? Chyba!

Fotbalisté Cítova dokázali jako vůbec první tým v letošním ročníku okresního přeboru připravit o body Dynamo Nelahozeves. Oba soupeři, které v reálné tabulce dělilo a nadále dělí neuvěřitelných 41 bodů, se v sobotní jarní premiéře rozešli smírně 2:2.

„Domácí nám připravili nefotbalové prostředí, velice špatné hřiště, míče, časté zdržování, a to na nás bohužel stačilo,“ objasňoval nepovedený vstup do soutěže trenér hostí Daniel Kaplan. Jeho domácí protějšek Václav Pavlík viděl za selháním favorita něco jiného: „Mysleli si, že přijedou a dají pět gólů. Asi nás trochu podcenili.“

Hostům nebyla v utkání nic platná převaha, ani některé šance, dokonce dvakrát prohrávali a alespoň bod zachraňovali až v době, kdy domácí dohrávali bez vyloučeného autora obou svých gólů Fialy. Ten si přespříliš „otevřel pusu“ na rozhodčího po situaci, kterou domácí viděli jako jasně penaltovou, nicméně píšťalka zůstala němá. „Byla evidentní a on to neunesl. Ale zbytečně nás oslabil,“ neomlouval hráče trenér Pavlík. Jinak ale na své svěřence nemohl než pět chválu.

„S přístupem a hrou jsem spokojený. Samozřejmě nás těší, že jsme jako jediní vzali Dynamu body. Povedl se nám husarský kousek,“ užíval si trenér Cítova výsledek, který je pro domácí hráče, vedení i příznivce tím správným povzbuzením do dalších kol. „Chceme udělat maximum pro záchranu. Když budeme hrát takhle dál, tak by se nám mohlo podařit něco uhrát,“ věří v další přísun bodů.

A to ještě v Cítově mluví o posilování. „Naši mladí potřebují mezi sebe zkušeného hráče, aby je usměrnil. Máme na to ještě čtrnáct dní,“ dodal Pavlík. Povede se jeho týmu i další husarský kousek v podobě záchrany?