15.kolo: Dynamo - MFK Dobříš 3:0 (1:0)

16.11.2008 23:23

15.kolo, 16.11.2008 13:30

Dynamo - MFK Dobříš 3:0 (1:0)

Branky: Pekárek, vlastní (Kadlec), Bondarev.

Dynamo: Lorenc – Vágner (Pešta), Vrábel, Jindřich, Němec – Plicka, Dubský, Kratochvíl, Kymr – Bondarev, Pekárek.

Dobříš: Plevka – Kuchař, Kadlec, Weber, Procházka – Vltavský, Šrain, Poláček, Liška – Karas, Budinský (Máša).

 

Poslední zápas podzimu s posledním Dynamo vyhrálo

Fotbalisté Dynama dokázali zvítězit ve svém posledním zápase podzimu s Dobříší a vytvořili si tak dobrou výchozí pozici pro jarní boj o záchranu v B skupině I. A třídy.

Zápas začas z obou stran opatrně. První vážnější situace se odehrála před domácí brankou, ale střelu hostujícího hráče domácí brankář v klidu zneškodnil. Na domácím týmu byla znát větší vůle po vítězství. Po několika náznacích gólových šancí a zejména po nádherné střele domácího Kratochvíla, která skončila na břevně, se pět minut před odchodem do kabin jásalo. Po pěkné výměně míče Kratochvíla s Dubským se nádherně trefil Pekárek. To byla také nejdůležitější událost prvního poločasu.

Pokud chtěli hosté z Dobříše pomýšlet na úpravu výsledku, pak tato snaha vzala za své pět minut po zahájení druhého dějství hry. Domácí Plicka centroval z pravé strany a stoper Dobříše si srazil míč do vlastní brány. V 72. minutě rozehrával ze stejného místa Bondarev levou nohou standardní situaci a nádhernou střelou přes celou bránu překonal hostujícího brankáře.

Dobříš už neměla co ztratit a snažila se výsledek alespoň upravit, ale nebylo jí přáno. Asi největší šanci zahodil střídající Máša, když se jeho spoluhráčům nepovedlo dobře rozehrát standardní situaci a Máša se dostal ve velkém vápně k odraženému míči, ale trefil jej nedokonale a branku domácích neohrozil.

V závěru podržel v podobné situaci po střele hostujícího útočníka Karase domácí ještě jejich brankář Lorenc, ale to bylo vše a Dynamo zaslouženě doma zvítězilo 3:0. „ Začátek utkání neodpovídal konečnému výsledku, ale jsem rád, že zápas takhle skončil. Tentokrát nás v závěru podržel i Ivo Lorence. Věřím, že jsme si vytvořili dobrou pozici pro jarní boje o záchranu,“ uzavřel trenér domácích Dan Kaplan.