15.kolo: Dynamo - Tatran Rakovník 0:2 (0:1)

15.11.2009 22:07

15.kolo, 15.11.2009 14:00

Dynamo - Tatran Rakovník 0:2 (0:1)

Branky: 7. Hájek, 68. Polášek.
Dynamo: Lorenc – Vrábel – Vágner, Růně, Horký – Kymr, Němec (50. Flídr), Jindřich (78. Pešta), Bondarev – Mašek, Pekárek.
 
Dynamo dobývalo branku Tatranu marně
Dynamo zakončilo podzim domácí porážkou od rakovnického Tatranu, který hnala vidina přezimování na první příčce. Nelahozeves zůstala na osmnácti bodech a je třináctá.
 
Tatran skóroval Hájkem už po sedmi minutách a připomněl Dynamu jeho největší podzimní bolest. „Když dostanete snad v polovině zápasů gól do desáté minuty, tak se hrozně těžko hraje. Pokud se toho nevyvarujeme, tak budeme mít v A-třídě problém. Proti Tatranu, který má jedenáct kvalitních hráčů, se zápas těžko otáčí,“ věděl trenér Dynama Daniel Kaplan.
 
Nelahozeves si vytvořila tlak, nakopávala balony do vápna a hrozila ze standardek. A do plných bušila i po změně stran, ale bez efektu. Naopak v 58. minutě se z trestného kopu mezi tyče trefil Polášek, ale rozhodčí branku neuznal. O deset minut později se hosté přece jen uklidňujícího gólu dočkali. Centr z rohu propadl k Poláškovi, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Závěrečná domácí snaha o kontaktní gól vyšla naprázdno.
 
„Snažili jsme se, ale nedokázali jsme se dostat do vyložené šance. Hráli jsme jen po vápno, kde hostující obrana naše útoky spolehlivě odvracela,“ popsal trenér Kaplan a celý podzim shrnul slovy: „Chybějí nám body. Kdyby jich bylo tak o pět šest víc, tak by byla spokojenost větší. Kádr je úzký a hrajeme, na co máme. Přes zimu se pokusíme posílit a potrénovat.“