16.kolo: Dynamo - FK Hořovicko B 3:0 (2:0)

15.03.2009 21:16

16.kolo, 15.3.2009 14:30

Dynamo - FK Hořovicko B 3:0 (2:0)

Branky: 40., 43. a 83. Pekárek.

Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Dubský, Jindřich – Dvorský (Pešta), Němec (Šíma), Kymr, Kratochvíl (Topor) – Pekárek, Bondarev.

 

Pekárek vystřílel Dynamu první tři jarní body

Fotbalové Dynamo se představilo ve svém úvodním zápase jarní části I. A třídy na domácí půdě proti Hořovicku B. Jasnou výhru 3:0 pro domácí zařídil hattrickem útočník Pekárek.

Utkání začalo s téměř půlhodinovým zpožděním. Důvod? Rozhodčí měli za to, že se utkání bude hrát na umělé trávě v Praze – Štěrboholích, kde Dynamo odehrálo na místním turnaji celou přípravu.

Nicméně před třetí hodinou zápas začal a byli to hosté, kdo měl více příležitostí ke vstřelení branky. Dvakrát pálili borci Hořovicka mimo, jednou kryl dalekonosnou střelu Lorenc.

Dynamo se osmělilo po půl hodině hry, nejdříve zazlobil po Dvorského rohu Dubský a o pět minut později po Pekárkově centru hlavičkoval nad branku Dvorský. Třetí příležitost ke vstřelení branky ovšem domácím vyšla. Na hranici šestnáctky se k Pekárkovi odrazil míč, a ten jej napálil „bodlem“ k tyči hostujícího brankáře – 0:1.

Neuběhlo ani pět minut a nelahozevský „Peky“ se trefil podruhé, když ve velkém vápně z pravé strany z deseti metrů vymetl šibenici hořovické brány.

Druhý poločas už tak zábavný nebyl. Hlavní sudí začal rozdávat žluté karty na obě strany, zejména za nesportovní chování, což vyvrcholilo červenou pro hostujícího Nesnídala. Hořovicko nebylo ve druhé části hry nebezpečným soupeřem a Nelahozeves dokázala svůj náskok několik minut před koncem potvrdit. Na půlce si narazil nejlepší hráč Dynama Pekárek s Kratochvílem a dovršil svůj hattrick.

Trenér domácích Dan Kaplan byl s výsledkem i s hrou spokojen: „Za výsledek i hru jsem moc rád. Věděl jsem, že se naši hráči nenechají uspokojit výsledkem z posledního zápasu na turnaji ve Štěrboholech a přistoupí k utkání zodpovědně, to se vyplnilo.“