18.kolo: Dynamo - FC Jesenice 1:0 (0:0)

29.03.2009 23:35

18.kolo, 29.3.2009 15:00

Dynamo - FC Jesenice 1:0 (0:0)

Branka: Bondarev. Rozhodčí: A. Suchý. ČK: Elsnich (Jesenice).

Dynamo: Lorenc – Vágner, Dubský, Vrábel, Jindřich – Horký, Kratochvíl, Dvorský, Kymr – Bondarev (Pešta), Pekárek (Šíma).

 

Dynamo pokračuje v jarním vítězném tažení

Fotbalistům Dynama se podařilo zvítězit i ve třetím jarním utkání a to stejným poměrem jako v minulém kole v Rakovníku – 1:0. Obraz hry proti FC Jesenice se ovšem od posledního zápasu lišil. Tentokráte to byli domácí, kdo svého soupeře přehrával.

Ze začátku bylo utkání bojovné, se spoustou osobních soubojů ve středu hřiště. Domácí se však začali postupně osmělovat. Branku mohl vstřelit Dvorský po pěkné uličce Pekárka, ale v rozhodujícím okamžiku si míč moc předkopl.

Další šanci měl Kymr, který po centru Dvorského hlavičkou trefil hostujícího brankáře. Jeseničtí se během první půle do žádné vážnější příležitosti nedostali. I druhý poločas přinesl stejný obrázek. Dynamo svého soupeře tlačilo a branka doslova visela ve vzduchu. Šťastným střelcem se stal nakonec Bondarev. Pekárek jej ideálně našel na hranici velkého vápna, ukrajinský hráč se neukvapil, posadil gólmana Jesenice na zem a s přehledem skóroval.

Nelahozeves se snažila svůj náskok pojistit, protože stav 1:0 neznamenal žádnou jistotu. O tom se domácí mohli přesvědčit při jediné šanci hostující Jesenice, když se její tři hráči řítili na jediného domácího, ale s celou akcí naložili bídně a na stavu se nic neměnilo. Dynamo mohlo naopak rozdíl ve skóre zvýraznit, zvláště po vyloučení hostujícího Elsnice svůj tlak ještě zvýšilo, ale Pešta a Kymr své vyložené šance neproměnili. Za solidní výkon si tak Nelahozeveští zaslouženě připsali další tři body.