2.kolo: Čechie Velká Dobrá - Dynamo 2:2 (1:1)

16.08.2009 23:25

2.kolo, 16.8.2009 17:00

Čechie Velká Dobrá - Dynamo 2:2 (1:1)

Branky: 10. zpen. Jícha, 61. Lev – 13. zpen. Dvorský, 90. Pešta. 
Rozhodčí: Drábek.
Velká Dobrá: Závora – Polák, Dufek, Duda, Lev – Bílek, Machek, Neuberger (81. Nosek) – Zelenka (71. Stolár), Kozel – Jícha.
Nelahozeves: Lorenc – Vágner, Vrábel, Dubský – Růně (67. Špaček) – Šíma, Kymr, Horký, Dvorský (77. Pešek) – Pekárek, Flídr (46. Pešta).
 
Bod přihrála gólmanova chyba v závěru
Útočili, drželi taktovku hry, tři body měli více než na dosah. Ale prakticky jediná vážnější akce Nelahozevsi ve druhé půli vsamotném závěru skončila gólem a Velká Dobrá se o body v I. A třídě jen dělila. „Měli jsme tam minimálně šance na pět dalších gólů, a to jsem skromný. Zasloužili jsme si vyhrát,“ hodnotil kouč Čechie Milan Závodský.
 
Jakmile se Lvovi podařilo po hodině hry vrátit Dobré vedení (2:1), hosty do ničeho nepustila. Tedy až na poslední minuty utkání. To se domácí snažili jednobrankové vedení ubránit, jenže bezvýsledně. Ránu z25 metrů od střídajícího Pešty trochu podcenil gólman Závora, a tak míč zapadl do sítě.
 
I když – trochu? „Dostali jsme gól zvelké dálky. Soupeř to jenom nakopne a náš brankář udělá chybu, kterou neudělá ani žák,“ zlobil se Závodský na svého svěřence. „To nás nedostalo, to nás prostě srazilo do kolen,“ hlesl. „Přesně jsem to neviděl, ale byla to asi chyba gólmana,“ mínil soupeřův kouč Daniel Kaplan.
 
Úvod utkání byl ve znamení penalt. Sudí Drábek za dva fauly ve vápně ukázal správně na bílou tečku. Jak Jícha na domácí straně, tak Dvorský na druhé se při exekuci nemýlili. Dobrá mohla přesto do pauzy ještě skórovat. Lev střílel těsně nad a Jícha hlavičkoval jen do skvělého Lorence. „Hosté si zDobré nikdy moc bodů nevozí. Vždycky nám dost zatápí, takže hrajeme zezadu,“ řekl Kaplan.
 
Domácí pokračovali vútočení i po přestávce. Problémem bylo ovšem tutovky proměnit. Až na Lva, jenž doklepl do branky centr Kozla, se nikdo další netrefil.
 
„Jsem sdruhou půli spokojený. O to víc mě mrzí, že když byl soupeř jasně kporažení, jenom remizujeme,“ zklamaně uvedl Závodský. Jeho tým na neproměňování v90. minutě doplatil.
 
„Já se ale do té doby vůbec nebál, že by soupeř mohl vyrovnat. Utkání jsme měli ve své moci,“ dodal domácí lodivod. „Pro nás je samozřejmě bod zlatý,“ usmíval se šťastnější Kaplan.