2.kolo: Dynamo - Tatran Rakovník 2:2 (1:1)

17.08.2008 22:40

2.kolo, 17.8.2008 17:00

Dynamo - Tatran Rakovník 2:2 (1:1)

Branky: Palamar, Pekárek – Polášek, Čermák.
Dynamo: Kratochvíl – Vrábel, Horský, Jindřich, Špaček – Horký, Kymr (Bondravev(Plicka)), Dubský, Němec – Pekárek, Palamar (Stojka).

 

Dynamo je s bodem spokojeno

Domácí fotbalisté museli dvakrát dotahovat náskok soupeře.

Dynamo Nelahozeves si v neděli odbylo mistrovský start před domácím publikem. Úvodní domácí souboj odehrálo proti Tatranu Rakovník. Soupeři si nedali nic zadarmo a k vidění bylo tvrdé a vyrovnané utkání.

V prvním poločase se nejprve prosadili hosté, když domácí nechali trestuhodně volného rakovnického Poláška na malém vápně a ten otevřel skóre utkání.

Domácí však stačili do poločasu ještě vyrovnat. Gólový účet první části hry uzavřel nelahozeveský Palamar poté, co míč směřující do velkého čtverce hostí propadl mezi všemi hráči a ukrajinský hráč ve službách Dynama prostřelil rakovnického brankáře.

Ve druhém poločase nechali domácí hostujícímu Čermákovi opět příliš volného prostoru a rakovničtí šli znovu do vedení. Dynamo však chtělo nechat alespoň jeden bod doma a po samostatném úniku toto přání svěřenců trenéra Kaplana splnil útočník Pekárek.

Posledních patnáct minut Rakovník ještě mocně bušil na vrata domácí obrany, která ale pod taktovkou zkušeného Vrábela zůstala uzavřena a nelahozevští tak ubránili konečnou velmi cennou remízu 2:2.

„ S ohledem na vývoj utkání je pro nás konečný bod zlatý. Jsem s ním spokojen, protože jsme se utkali s velmi kvalitním soupeřem.
Navíc je třeba přihlédnout ke skutečnosti, že se někteří naši hráči, kteří přišli z nižších soutěží se v I. A třídě teprve otrkávají.
Věřím však, že jejich výkon, stejně jako výkon celého mužstva, půjde zápas od zápasu nahoru,“ shrnul první domácí zápas svých svěřenců trenér Kaplan.