22.kolo: Dynamo - Ligmet Milín 0:2 (0:1)

26.04.2009 11:02

22.kolo, 26.4.2009 17:00

Dynamo - Ligmet Milín 0:2 (0:1)

Branky: Sládek, Šváb.

Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Dubský, Jindřich (Horký) – Kymr, Dvorský, Kratochvíl, Plicka (Bondarev) – Pešta (Šíma), Pekárek.

 

Milín byl v neděli pro Dynamo velkým soustem

Fotbalistům Dynama se nepodařilo navázat na poslední tříbodový výsledek z Nového Knína a podlehlo doma Ligmetu Milín 0:2.

Krásné počasí i atraktivní soupeř to byla lákadla, která v neděli přitáhla do Nelahozevsi slušnou návštěvu. Diváci mohli ze začátku vidět několik příležitostí hostujícího týmu. Úvodní branka tak na sebe nenechala dlouho čekat. Po dvaceti minutách neudržel domácí brankář Lorenc prudký centr ze strany a pohotový Sládek za přihlížení domácích beků otevřel skóre.

Dynamu chyběla patřičná vůle po vyrovnání, a když se dostalo do slibné příležitosti, postrádalo přesnější mušku. Šanci na vyrovnání měl Pekárek, ale balón mu nesedl ideálně a z dobré pozice přestřelil. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

Ani ve druhém poločase se obrázek hry nezměnil. Hosté s precizní a zodpovědnou defenzivou kontrolovali hru a Dynamo nenašlo motivaci k vyrovnání. Domácí působili ospalým dojmem a usnadňovali Milínu zisk všech tří bodů.

Upozornili na sebe spíš nefotbalově, když Horký nakopl protihráče po odehrání míče a mohl být rád, že jej rozhodčí nevyloučil. Hru domácích alespoň trochu oživil střídající Bondarev, ale to na srovnání výsledku nestačilo.

Milín naopak v závěru utkání pojistil své vítězství, když Šváb využil rychlého protiútoku a přečíslení domácí obrany a prostřelil domácího gólmana – 0:2. „Milín si dnes vítězství zasloužil, ale musím říct, že jsme mu to dost ulehčili. Za stavu 0:1 jsme dostatečně nenapadali rozehrávku soupeře. Chyběla prostě vůle výsledek otočit, a hosté si tak po zásluze odvážejí tři body,“ shrnul utkání trenér domácích Dan Kaplan.