25.kolo: Fercom Týnec n/Sáz. - Dynamo 1:3 (1:2)

16.05.2009 09:46

25.kolo, 16.5.2009 17:00

Fercom Týnec n/Sáz. - Dynamo 1:3 (1:2)

Branky: Kyselka – Pekárek, Plicka, Špaček. Rozhodčí: Malý. ŽK: 3:5. Diváci: 80.

Dynamo: Lorenc – Vrábel – Vágner, Kratochvíl, Dubský (46. Jindřich) – Plicka, Horký, Kymr, Bondarev – Pekárek, Pešta (75. Špaček).

 

Dynamo si v Týnci pojistilo klid do zbylých kol soutěže

Ve zbylých kolech I. A třídy si hráči Dynama v klidu mohou zahrát už jen fotbal pro radost. Po vítězství v Týnci nad Sázavou si definitivně pojistili účast v příštím ročníku soutěže.

Hosté se ujali rychle vedení, když v osmé minutě prostřelil Pekárek ze skrumáže Kruliše. Za dvě minuty ale vyrovnal hlavou po rohu Kyselka. Ve 24. minutě potrestal chybu domácí obrany Plicka – 1:2. Do poločasu se toho moc neudálo, domácí měli platonickou převahu, ale jen po šestnáctku a hosté brejky.

Na začátku druhé půle si vytvořili domácí výraznou převahu, ale bez gólového zakončení. Hosté hrozili jen sporadicky, přesto v 64. minutě nastřelili z trestného kopu brankovou konstrukci. O chvíli později mohl Vavrek z penalty za faul na Orsáka vyrovnat, ale brankář Lorenc mu radost překazil. V závěru byl v hlavní roli domácí Hlaváček. Nejprve nastřelil tyč, poté mu hostující gólman vyrazil střelu na roh a v 87. minutě si nerozuměl s brankářem Krulišem na malém vápně, čehož využil Špaček k uzavření stavu.

„Zápas se mi hodnotí špatně, protože to, co jsme si řekli na začátku, jsme dělali asi jen dvě minuty. Poté jsme zbytečně přenechali aktivitu soupeři, který nás po rychlých brejcích potrestal. Za třicet minut druhé půle bychom si asi remízu zasloužili, ale fotbal se hraje na góly, ne na krásu. Hosté bránili, hráli na nebezpečné brejky, po naší chybě přidali třetí gól, a proto díky lepší produktivitě vyhráli zaslouženě,“ přiznal trenér Týnce Jaroslav Žížala.

„Měli jsme tři gólové šance, a ty jsme narozdíl od tutových šancí v minulých zápasech proměnili,“ prozradil recept na tři body trenér hostí Daniel Kaplan. Ten ocenil zejména hráče, kteří nastoupili kvůli zdravotním komplikacím s jistým sebezapřením. „Například Dubský hrál s horečkou. Jsem rád, že nám takto alespoň poločas pomohl.“