26.kolo: Dynamo - Pšovka Mělník 2:1 (2:0)

24.05.2009 11:53

26.kolo, 24.5.2009 17:00

Dynamo - Pšovka Mělník 2:1 (2:0)

Branky: Kymr, Lorenc z PK – Pokorný.

Dynamo: Lorenc – Vrábel – Vágner, Kratochvíl (Dvorský), Dubský – Plicka (Jindřich), Horký, Kymr, Bondarev – Pekárek, Pešta.

Pšovka: Šmejkal – M. Krejčík – Žižka, Šesták, Olšiak – Drápal, Bárta, Grabmüller, Šmíd – Jiskra, Pokorný.

 

Trenér Dynama: Výhra se rodila překvapivě lehce

Od A-třídního derby v Nelahozevsi, kde se představila Pšovka, si trenéři předem slibovali bezstarostný fotbal. Oba celky mají nahráno a nemusí se obávat o záchranu. Po nedělním utkání zůstala stejně jako v sobotní předpremiéře béček větší spokojenost v táboře Dynama.

Domácím dal náskok Kymr, pro kterého připravil gól do prázdné brány Pekárek. Vítěznou trefu zařídil úspěšnou exekucí penalty po faulu na Plicku brankář Lorenc. I když po první půlhodině museli domácí dvakrát vynuceně sáhnout do sestavy, vítězství už uhájili. Trefa Pokorného zhruba čtvrt hodiny před koncem pouze připravila Lorence o čisté konto.

„Každá výhra v derby potěší. Výsledek se zrodil překvapivě lehce. Měli jsme dvě šance a dali dvě branky. Pak nám asi ve třicáté minutě vypadli ze sestavy dva hráči, takže jsme si museli vypomoct s lavičkou. Hra se vyrovnala se šancemi na obou stranách. My jsme měli ještě asi tři čtyři šance vyložené, ale nakonec jsme se strachovali o výsledek. Bylo to slušně vedené utkání, na kterém bylo vidět, že už nikdo nepotřebuje body k záchraně či postupu. Hrálo se férově, bez záludností. Stejné platí také o sobotním derby béček, na kterém jsem se byl rovněž podívat,“ neskrýval spokojenost z úspěšného víkendu trenér Dynama Daniel Kaplan.

Jeho mělnický protějšek Libor Tomášek, který tentokrát do hry kvůli zranění nezasáhl, na lavičce trpěl dvojnásob. Na hře svého týmu totiž vypozoroval nedostatky. „Nejsem spokojen s výkonem mužstva. Hráčům chyběl důraz, soupeři nechávali moc prostoru a prohrávali v osobních soubojích. Na špatném hřišti, kde se nedá hrát technicky, musí nastoupit bojovnost a ta u našich hráčů tentokrát chyběla. Velice dobrý výkon podal gólman Šmejkal.“

Zápas přitom podle Tomáškových slov odstartoval pro hosty dobře. „Měli jsme během čtyř minut dvě snad dvousetprocentní šance, ale neproměnili jsme je a pak jsme po dvou našich chybách dvakrát inkasovali a bylo zle. Ve druhém poločase jsme měli více ze hry, soupeře jsme zatlačili na jeho půlovinu, ale ve snaze dát gól jsme hru otevřeli a soupeř se dostal do několika šancí, které ale neproměnil. Nám se podařilo snížit, ale to bylo z naší strany vše."