26.kolo: Dynamo - SK Polaban Nymburk 1:2 (1:0)

20.05.2007 22:11

26.kolo, 20.5.2007 17:00

Dynamo - SK Polaban Nymburk 1:2 (1:0)

Branky: Pekárek – Ott, vlastní. Rozhodčí: Glogar. ČK: Řezáč (D.). Diváků: 100.

Dynamo: Zavadil – Vrábel – Koukolíček, Dubský, Jindřich – Klempt, Kratochvíl, Dvorský, L. Řezáč – Pekárek (78. Medviď), Vydra.

 

Vstup do utkání se domácímu Dynamu povedl. Vydra našel přesnou přihrávkou Pekárka, ten si kličkou do středu připravil míč ke střelbě a klasickým angličanem otevřel skóre.

Domácí se pak zlobili na sudího Glogara, který odpískal ve prospěch hostí spornou penaltu. Gólman Zavadil v poslední chvíli zasahoval pádem pod nohy nymburského útočníka, v momentě, kdy měl míč v rukou, útočící hráč přes něho upadl. „O penaltě nemůže být ani řeč,“ stál si po utkání za svým strážce domácí branky Zavadil, který následně nymburského střelce vychytal. Sporný moment ale rozčílil trenéra Kaplana, který se dostal do slovního konfliku se sudím, a ten ho následně vykázal z lavičky. A aby toho nebylo málo, byl domácím po druhé žluté vyloučen Řezáč. Hosté ve druhém poločase přesilovku využili k obrácení výsledku.

Nejprve se po rohu nejlépe orientoval Ott a vyrovnal. Minutu před koncem si dali domácí vlastní gól, když Koukolíček v tísni tečoval nešťastně míč do vlastní sítě. Po utkání se vznesla na rozhodčí i delegáta velká kritika od domácích hráčů i diváků, kteří dlouho nemohli pochopit, proč v utkání, ve kterém o nic nejde, stranili hostům. „K tomu se nedá vůbec nic říct. Uvažuji o tom, že s fotbalem skončím,“ nechtěl dále utkání komentovat lodivod Dynama Dan Kaplan.