27.kolo: Dynamo - Slovan Hradištko 4:2 (1:0)

30.05.2010 09:51

27.kolo, 30.5.2010 17:00

Dynamo - Slovan Hradištko 4:2 (1:0)

Branky: 30. Dubský, 65. Kymr, 78. Mašek, 82. Pešta – 60. z PK a 68. Chomát. Rozhodčí: Velebil. ŽK: 4:4. ČK: 60. Vrábel (DY). Diváci: 100.

Dynamo: Lorenc – Vrábel – Vágner, Dubský (46. Pešta), Jindřich – Kymr, Horký, Němec, Válek – Pekárek, Mašek (78. Šíma, 89. Klempt).

 

Dynamo pokořilo největšího favorita na postup

Víkendové 27.kolo I. A třídy přálo nelahozevskému Dynamu, které překvapivě zvítězilo nad dosavadním lídrem skupiny a největším favoritem na postup - Hradištkem.

V úvodní půlhodinělídra načal Dubský, pro kterého nebylopo asistencidvojiceMašek -Vágnerproblém poslat míč za záda hostujícího gólmana – 1:0. Ve druhém poločase hosté vsadilivše na útok. V 60. minutě jimdiskutabilním výrokem pomohl sudí, když po nepotrestaném faulu na gólmana Lorence odpískal proti domácím pokutový kop, ze kterého Chomát vyrovnal. Navíc ještě vyloučil domácího stopera Vrábela, který se svého brankáře zastal.

Trenér Kaplan musel užv poločase vystřídat zraněného Dubského, takže přišel o oba střední obránce. Domácí ale nevídaně bojovali a zaslouženě šli znovu do vedení Kymrem, který vrátil brankářem vyražený míč do sítě – 2:1.

Domácí radost ale trvala jen tři minuty. To Štenglův centr do vápna proměnil ve vyrovnání opět Chomát – 2:2. V 78.minutě už měl střídat Mašek, ale domácí ještě kopali roh a zkušený útočník si řekl vedoucím gólem o dvojnásobný aplaus. O čtyři minuty později dorazil soupeře čtvrtým gólem Pešta, který se ve vápně pěkně uvolnil a prostřelil gólmana – 4:2.

Domácí pak bojovností výhru uhájili a udělali obrovský kus k záchraně. „Kluci podali heroický výkon. Musím vyzdvihnout Maška, který podal jeden z nejlepších výkonů v našem dresu. Jsme takoví Jánošíci. Slabým dáváme, silným bereme! Naše vítězství bylo hodně vydřené, ale zcela zasloužené. Potvrdili jsme dobrou formu z poslední doby. V příštích zápasech ale nejspíš budeme postrádat jak zraněného Dubského, tak i vyloučeného Vrábela,“ dodal trenér Dynama Daniel Kaplan.