3.kolo: Dynamo - FC Mělník 3:0 (2:0)

07.09.2014 08:48

3.kolo, 7.9.2014 17:00

Dynamo - FC Mělník 3:0 (2:0)

Branky: 20., 25. a 59. Došek. Rozhodčí: Divilek. ŽK: 4:6. Diváci: 55.
Dynamo: Lorenc – Vágner, Vrábel, Dubský, Emmer – Temirov (71. Horký), Kymr, Kratochvíl, Hudeček – Pekárek, Došek (72. Lubas).
Mělník: Zavadil – Kasal, Čermák (49. Rambousek), J. Vernek, M. Vernek – Antonín, Jonák, Žaba, Gabčo st. (86. Patera) – Gabčo ml., Tyle (65. Lumpe).

 
 

Došek ukončil gólový půst Dynama
Nová podzimní akvizice Ondřej Došek se jako první fotbalista Dynama zapsal v letošním ročníku mezi střelce. A stálo to za to, hattrickem prakticky sám porazil mělnický FC.

Prvních dvacet minut zápasu přitom fungoval na place jediný tým – ten hostující. Svěřenci trenérů Zejdy a Filipoviče předváděli v praxi snahu odvézt si z Dynama plný bodový zisk. Jejich snažení mělo jedinou, ale o to podstatnější chybu – absenci pohotovějšího zakončení. Za Mělnické hrozili především střelami z dálky otec a syn Gabčovi.

Domácí se rozjížděli sice pomaleji, ale už jejich první vážnější akce došla gólového naplnění. Ve 20. minutě usměrnil Došek, kmenový hráč Ledčic, hlavou míč po přesném centru Kratochvíla za Zavadilova záda. O pět minut později mělničtí stopeři nepochopitelně otevřeli prostor znovu pro Doška, který už věděl, co je jeho povinnost. Dynamo se dostalo do herní pohody, kterou po přestávce ještě vyšperkovalo třetím gólem, pod nímž byl znovu podepsán Došek. Zúročil tak pohotový ťukes s Pekárkem. Ironií zůstává, že původně nebyl do základní sestavy vůbec nominován, ale předzápasové zranění Strazzera mu otevřelo cestu na plac.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/melnik-znicil-hrac-ktery-nemel-byt-v-sestave-20140908.html