3 zápasy=7 bodů

16.04.2014 11:16

V domácím utkání s Lužcem, kde Dynamo potřebovalo minimálně bod, měli domácí výborný nástup. Během prvních deseti minut si vypracovali domácí 2 šance, ale ani jedna střela neskončila v síti hostujícího brankáře. Domácí stále tlačili, ale gól nepřicházel. V 25. minutě se k trestňáku na hranici vápna postavil domácí Vágner a hostujícímu brankáři nedal šanci - 1:0. Po brance Vágnera jakoby hráče Lužce polil někdo živou vodou, na hřišti byl jen jeden celek, který dominoval, a to byli hosté. Po jedné rychlé rozehrané standartní situace, která se rozehrávala u střídaček, šli hosté v přečíslení na domácí obranu, jeden z hráčů hostí se odvážil vystřelit za hranicí vápna, brankář Lorenz na balon nedosáhl a hosté vyrovnali - 1:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin. V druhé půli byli mírně lepší domácí, ale moc brankových příležitostí si nevypracovali. Hosté ohrozili ještě jednou brankáře Lorenze, kde balon trefil tyč a balon do bezpečí musel “odpálit“ Vágner. Domácí měli šance na 2:1, ale ani šance Krejzy, Pekárka se neujali gólu a tak se týmy bojující o záchranu rozešli smírně 1:1.

 

V dalším utkání zajížděli hráči Dynama do dalekého Bakova nad Jizerou, odkud si chtěli přivézt další body. Bakov také bojuje o záchranu v B třídě. Dynamo mělo opět skvělý začátek, v 7.minutě kopal hostující Vágner trestňák z hranice vápna, ale tentokrát se mýlil, kdy balon šel 40cm vedle tyčky. O 5 minut později ale hosté udeřili, po krásné akci nahrával do prázdné brány Emmer Melzerovi, který otevřel skore utkání na 0:1. Domácí byli od této chvíle lepším mančaftem, tlačili se do zakončení, hrozili po rohových kopech. Jeden z brejků, kdy domácí hráč obešel 3 hráče Dynama a přihrával na hranici vápna osamocenému hráči, kterého fauloval hostující Vágner a domácí kopali z hranice pokutového území přímý kop a nemýlili se, balon propadl špatně postavenou zdí a domácí srovnali. Ve 2. poločase byli domácí opět lepším mančaftem, ale Dynamo dobře bránilo a nepouštělo domácí hráče do zakončení. Dynamo hrálo na brejky a po jedné z akcí, kde utekl hostující Krejza a nahrával opět do prázdné brány Melzerovi - 1:2. Do konce utkání zbývalo 10 minut. Hosté už to ubránili a odvezli si cenou výhru z hřiště soupeře a vyhráli bezmála po 6 měsících v soutěžním utkání.

 

3 body z hřiště Bakova chtělo Dynamo potvrdit v domácím utkání s Řepínem. Jako v posledních dvou utkání, tak i v zápase s Řepínem mělo Dynamo výborný začátek. Šanci měl jak Krejza, Pekárek, tak i Kymr, ale ani jednomu se nepodařilo skórovat. Po jednom z přímých kopů, které zahrával Krejza, se do sítě trefil domácí Jindřich - 1:0. Do poločasu už se nic závratného nestalo. V 2. poločase byli lepší hosté, ale domácí hráli skvěle dozadu, nepouštěli hostující hráče do zakončení, hosté vládli jen po pokutové území, dále vládli domácí. Domácí se dostávali k bráně hostů jen sporadicky, po jednom z faulů okolo pokutového území se k balonu postavil Vágner a jako v minulém domácím zápase se nemýlil a opět nedal hostujícímu brankáři šanci – 2:0. 10 po tomto golu se trefil domácí Kymr a domácí fanoušci už slavili. Ale předčasně, v rozmezí 5 minut mezi 83.-88.minutou hosté dali 2 branky a domácí se začali bát o výsledek. Ale domácí utkání dohráli do vítězného konce a připsali si další výhru, důležitou v boji o záchranu.