4.kolo: FK Neratovice - Dynamo 1:1 (0:0)

26.08.2007 23:27

4.kolo, 26.8.2007 17:00

FK Neratovice - Dynamo 1:1 (0:0)

Branky: 81. Mansfeld - 53. Novák. Rozhodčí: Brožek.

Neratovice: Pokorný - Zeman, Mráz, Stanislav, Vokáček - Doubek, Žežulka (61. Máca), Zavadil, Šmíd (76. Kadlec) - Nezbeda, Langmajer (57. Mansfeld).

Dynamo: Lorenc - Vrábel - Vágner, Jindřich, R. Dvořák - Klempt (46. Kratochvíl), Novák, Dvorský, Kaňkovský (82. P. Dvořák) - Stojka, Pekárek.

 

Bylo to derby se vším všudy. Obě mužstva nastoupila k utkání s vysokým nasazením a snahou strhnout vítězství na svoji stranu. Ke třem bodům bylo blízko Dynamo, ale v závěrečné desetiminutovce se podařilo domácímu Masfeldovi zaslouženě vyrovnat.

Ve vysokém tempu prvního poločasu si domácí vytvořili velkou převahu, ale ani jedna z jejich šancí gólem neskončila. „Hrálo se prakticky na jednu branku, ale bohužel jsme naše šance nedokázali dotáhnout až do gólu,“ litoval neproměněných šancí trenér domácích Jiří Kafka.

Druhý poločas už byl vyrovnanější. Střelecké štěstí se ale přesunulo na stranu Dynama. Hned po osmi minutách druhého poločasu našel Kratochvíl vtipnou přihrávkou mezi obránce rozeběhnutého Nováka a ten prostřelil domácí gólmana Pokorného – 0:1.

Domácí pak ještě zvýšili tempo a aktivní hrou si vytvořili tlak. Dynamovská obrana ale pracovala bezchybně a dlouho odolávala. Po jednom z rychlých protiútoků mohl dokonce deset minut před koncem rozhodnout opět Novák, ale trefil pouze dobře postaveného gólmana Pokorného.

Místo zvýšení náskoku ale přišlo téměř v zápětí vyrovnání. Přímý volný kop z dobrých pětatřiceti metrů prošel bez povšimnutí po zemi houfem těl v pokutovém území až k Mansfeldovi, a ten z malého vápna nedal Lorencovi sebemenší šanci – 1:1. V samotném závěru měli domácí ještě velkou šanci na obrácení výsledku, ale brankář Lorenc hosty podržel.

„Jsme rádi, že se nám začala vyprazdňovat marodka. Už v minulém kole nastoupil Mráz a v dnešním i Žežulka. Věřím, že v příštím utkání už prolomíme střelecké trápení a budeme plně bodovat,“ poznamenal domácí kouč Jiří Kafka.

„Utkání se hrálo ve velkém tempu, pěkné akce se střídaly na obou stranách. Obě mužstva nasadila vysoké tempo, divákům se fotbal musel líbit. V závěru jsme mohli pojistit vedení, ale naopak, prakticky z protiútoku jsme, inkasovali. Ale i takový je fotbal,“ zhodnotil trenér hostů Stanislav Dvořák.