7.kolo: Dynamo - Spartak Příbram 1:0 (0:0)

20.09.2009 20:48

7.kolo, 20.9.2009 16:30

Dynamo - Spartak Příbram 1:0 (0:0)

Branka: 50. Mašek. ŽK: 2:2. Diváci: 120.
Dynamo: Zavadil – Vrábel – Vágner, Pešek (46. Lorenc), Jindřich – Šíma, Kymr, Horký, Bondarev – Mašek (80. Pešta), Pekárek (85. Špaček).
 
Dynamo konečně zabralo naplno, odnesla to Příbram
Po dvou porážkách je nejvyšší čas naplno zabodovat. Slova trenéra Kaplana si hráči Dynama vzali k srdci a v nedělním domácím utkání si připsali cenný skalp expřeborového Spartaku Příbram. Stačil k tomu bojovný výkon a jediná přesná trefa Maška.
 
Domácí chtěli po nevydařených výsledcích udělat nějakou změnu. Na podzim teprve podruhé se tedy postavil mezi tyče Zavadil a hned vychytal první čisté konto Dynama v sezoně. „Máme dva vyrovnané gólmany, takže šel tentokrát Zavadil a asi to byla šťastná volba,“ komentoval změnu domácí trenér Daniel Kaplan.
 
Na tři body ale ještě bylo nutné vstřelit branku a na to mají v Dynamu Daniela Maška. Zkušený hráč skóroval už v předešlých dvou zápasech, až proti Spartaku ale jeho trefa přinesla body. Nedlouho po změně Mašek poslal hlavou do sítě rohový kop Horkého. Do konce utkání už se na výsledku nic nezměnilo a domácí mohli slavit druhou podzimní výhru.
 
„Vyhrál šťastnější tým, který měl ale asi větší chuť po vítězství. Hosté se ukázali jako dobrý mančaft, který moc porážek na kontě mít nebude. Je super takový tým porazit. Převážně se hrálo na naší půlce, ale jen po vápno. Nějakou vyloženou šanci hosté neměli. Pouze střely ze střední vzdálenosti, Zavadil ale chytal dobře a sesbíral i centry ze standardních situací. Kluci makali, asi začali tušit, že nám teče do bot, tak přidali,“ jásal nad výkonem celého týmu trenér Kaplan.