7.kolo: FK Kralupy - Dynamo 1:2 (0:1)

09.10.2011 00:02

7.kolo, 9.10.2011 16:00

FK Kralupy - Dynamo 1:2 (0:1)

Branky: Černý – Pešta, Schetenin, ČK: Rada (D).

 

Dynamo dobylo kralupské Olše a nasadilo k trháku

Fotbalisté Dynama se ve víkendovém sedmém kole osamostatnili na čele okresního přeboru. Na rozdíl od neratovického béčka, druhého až do soboty suverénního týmu, totiž zvládli utkání na hřišti soupeře za tři body a stejným rozdílem vedou tabulku.

S vědomím prvního nezdaru dosavadního největšího konkurenta nastoupili fotbalisté Dynama ke šlágru kola v kralupských Olších a na horké půdě vyhráli jako první tým po více než roce.

Vítězství je pro hosty velmi cenné. Ve vyhecovaném derby nepředvedli výkon, jaký by si sami představovali, i když brankou do šatny vyhráli úvodní poločas. Po domácím vyrovnání ve druhé části pak rozhodli o třech bodech až v závěru, kdy už nějakou dobu hráli bez vyloučeného hráče.

„Byli jsme pod tlakem, kterému pomohl i rozhodčí, a nebyli jsme schopní se z něj vymanit. Rozhodla zkušenost našich útočníků a efektivita při proměňování šancí, kterých si domácí vytvořili víc,“ přiznal hostující trenér Daniel Kaplan, který byl v průběhu druhého poločasu vykázán z lavičky. „Nezdály se mi některé výroky rozhodčího,“ komentoval to.

„Pro nás to bylo nešťastné utkání,“ mínil domácí trenér Jiří Mika. „Neproměnili jsme řadu šancí a před poločasem inkasovali. I když jsme druhý poločas odehráli na polovině soupeře a měli více ze hry, tak jsme góly nedali. Vyrovnali jsme sice, ale pak dostali nešťastnou branku, když brankář vyrazil míč do našeho hráče a soupeř to doklepl.“

Oba trenéři se sice shodli, že se utkání nehrálo zrovna v rukavičkách, ne však už na tom, který z týmů to více „brousil“. „Ze strany hostí tam byla spousta faulů a karet, bylo to dost divoký,“ řekl Jiří Mika.

„Z utkání jsme si odnesli dost šrámů. Všechny hráče jsme střídali pro zranění. Vrábel skončil po srážce hlavami s otřesem mozku v nemocnici, ale už byl propuštěn,“ hlásil den po zápase už s chladnou hlavou Daniel Kaplan.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/op-dynamo-dobylo-kralupske-olse-a-nasadilo-k.html