9.kolo: SK Hvozdnice - Dynamo 2:2 (1:1)

04.10.2008 01:12

9.kolo, 4.10.2008 10:15

SK Hvozdnice - Dynamo 2:2 (1:1)

Branky Dynama: Kratochvíl, Němec.

Dynamo: Lorenc – Horký, Vrábel, Kratochvíl, Jindřich – Plicka, Němec, Dvorský, Bondarev (Vágner) – Palamar (Pešta), Pekárek (Kymr).

 

Dynamo ztratilo vítězství až v závěru

Hvozdnice – A-třídní fotbalisté Dynama Nelahozeves si v sobotu vyzkoušeli pocit, který zažili na jejich hřišti minulý týden hráči Tuchlovice. Ve Hvozdnici dostala Nelahozeves gól na 2:2 v době, kdy už měla vítězství téměř v kapse.

Dynamo nevstoupilo do utkání zrovna ideálně a už ve 4. minutě prohrávalo po chybě obrany. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat a o čtyři minuty později se o něj postaral Kratochvíl krásnou střelou z 25 metrů.

Výsledkem 1:1 skončila i první půle, která se odehrávala hlavně ve středu hřiště, a diváci byli svědky vyrovnaného utkání. Za zmínku stojí snad jen dobře rozehraná standardní situace domácích, kterou ovšem zneškodnil brankář Dynama Lorenc.

Ve druhé půli začali mít hosté z Nelahozevsi navrch a tuto skutečnost se jim podařili vyjádřit i gólově. Němec napodobil kousek svého spoluhráče z první půle a ranou zpoza šestnáctky nedal domácímu gólmanovi šanci.

Dynamo chtělo náskok pojistit a tlačilo se před branku Hvozdnice. Po krásném centru navrátilce Pešty nejdříve přestřelil domácí branku Pekárek a později trefil Plicka z malého vápna jen břevno odkryté branky.

Neproměněné šance Dynama potrestali domácí vyrovnávací brankou těsně před koncem utkání, která stanovila konečné skóre – 2:2. Hosté vybočili z „tradice“ a dostali jen jednu žlutou kartu, což je ovšem nepatrnou náplastí na ztracené body v závěru utkání.

Dynamo sice opět neprohrálo, ale vzhledem k průběhu utkání a situaci v tabulce je jeden bod málo, čehož litoval i trenér Dynama Dan Kaplan: „Vstřelili jsme dvě nádherné branky, které se nemusí podařit dát za celou sezonu. Hráli jsme dobře dopředu, chtěli jsme dnes zvítězit, ale o vítězství jsme se připravili sami hloupými chybami. Mrzí mě neproměněné šance ze druhého poločasu. Musíme doufat, že se nám po sérii remíz podaří příští týden doma konečně zvítězit, protože je sice hezké neprohrávat, ale když jsou tyto remízové zápasy jen za jeden bod, je to málo.“