Antonín Šimek: Zákaz na lavičku? Krajně nepříjemný až frustrující

25.10.2013 22:46

Kralupy – Jako trenér na lavičce už derby mezi Nelahozevsí a kralupským FK 1901, tedy dvěma kluby, se kterými je úzce spjatý, kdyžv prvním trénuje přípravku a ve druhém muže, zažil. Jako trenér, který ovšem kvůli trestu nesmí na lavičku, si Antonín Šimek zápas dvou rivalův rámci I. B třídy „užije" vůbec poprvé.

Dopředu je přitom jisté,že to pro něj nebude nic příjemného. „Za padesát let, co trénuji, zažívám poprvé, že je trenér potrestaný za administrativní chybu," říká.

Jak to během zápasů snášíte, že musíte být mimo lavičku?
Je to pro mě krajně nepříjemné až frustrující a potupné. Zkrátka to není ono. Nevžijete se do toho utkání a následně ani hráči. Není to dobré.

A váš názor na kontumace, které vás postihly?
Bohužel jsme udělali chybu a jsou lidi, kteří toho umí nekompromisně využít.

Sobotní zápas (výkop ve 14.30 na Dynamu) pro vás nepochybně bude ve všech směrech zvláštní, že?
To každopádně. Navíc body potřebujeme my i Dynamo, takže to bude velmi těžké utkání. Sám jsem zvědavý, jak dopadne.

Když se oba týmy potkaly v bojích o mistrovské body naposledy v okresním přeboru, hrálo se místy trochu „od podlahy". Očekáváte něco podobného?
Asi to bude i tentokrát tvrdší, ale u nás není, kdo by hrál tvrdě.Jsme takoví papíráci, lidově řečeno. Domácí určitě mají tvrdší a robustnější hráče. My tak jednoho dva, jinak všechno okolo padesáti kilo.

Čekal jste, že do derby půjdou oba soupeři s tak chabým bodovým ziskem?
To jsem tedy nečekal. Dynamo mělo těch devět bodů po čtyřech kolech, takže jsem čekal víc. Zrovna tak u nás. Ale venku jsme poloviční.

Čím si to vysvětlujete?
Měli jsme smůlu v tom, že jsme první venkovní zápas hráli na Mělníku. Tam by tehdy nevyhrál ani Real Madrid, kdyby tam hrál. Pak jsme jeli do Bakova bez šesti lidí základní sestavy, a to už v téhle soutěži nenahradíte.

Kdybyste si měl tipnout na výsledek sobotního zápasu?
Myslím, že na Dynamu vyhrajeme.

Takže víte, jak na ně?
To vím, ale říkat to tu nebudu. Vědí to i hráči, ale je to těžké, když podle toho, co jim člověk řekne, hrají pět minut.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/antonin-simek-zakaz-na-lavicku-krajne-neprijemny-az-frustrujici-20131025.html