Dohrávka 16.kolo: Pšovka Mělník - Dynamo 1:1 (0:0)

26.05.2010 10:15

16.kolo, 26.5.2010 18:00

Pšovka Mělník - Dynamo 1:1 (0:0)

Branky: 86. Bárta – 53. Pekárek. Rozhodčí: J. Svoboda. ŽK: 4:3. Diváci: 120.

Pšovka: Šmejkal – Martinec – Dydňanský (73. Žižka), M. Krejčík, Olšiak – Drápal, Pokorný, Grabmüller, Bárta, Melounek – Kettner.

Dynamo: Lorenc – Vrábel – Vágner, Dubský, Jindřich – Kymr, Němec, Horký, Válek (90. Žlab) – Mašek (79. Klempt), Pekárek (87. Pešta).

 

Okresní derby bez vítěze

V dohrávce úvodního jarního kola fotbalové I. A třídy přišlo nelahozeveské Dynamo na Pšovce o jednobrankový náskok a soupeři si body rozdělili.

V prvním poločase se hrál bojovný a místy zbytečně tvrdý zápas, ale s minimem střel, které v drtivé většině navíc ani nenašly cíl. Za zmínku tak stojí domácí akce ze 30. minuty, kdy po centru Drápala pálil bez přípravy Kettner těsně vedle. Minutu před půlí se na hranici šestnáctky uvolnil Drápal, ale jeho střelu do šibenice Lorenc vyškrábl.

Druhý poločas začal tlakem hostí, který zužitkoval krásnou střelou k tyči Pekárek ve vedoucí gól. Dynamovce gól nakopl a dlouho byli lepším mužstvem. Blízko gólu byl Kymr, ale jeho střelu v poslední chvíli zablokoval jeden z domácích obránců.

Na začátku poslední dvacetiminutovky měl na druhé straně na kopačce vyrovnání Kettner, ale po přesné přihrávce od Drápala mířil z voleje pouze do boční sítě.

Čtyři minuty před koncem zahrával Bárta z pětadvaceti metrů přímý kop a technickou střelou přes zeď do dolního rohu překonal Lorence – 1:1. O tři minuty později si to Bárta téměř ze stejného místa zopakoval a orazítkoval břevno.

Utkání tak skončilo spravedlivou remízou. Hosté mohou být spokojeni s bodem ze hřiště soupeře, Mělničtí prodloužili svou domácí neporazitelnost trvající od 14. března minulého roku.

„My jsme to utkání nezvládli, tak jak jsme si před zápasem přáli. Trochu jsme to podcenili, mysleli jsme si, že vítězství přijde samo. Soupeř byl ale dobrý a po naší hrubce šel ve druhém poločase do vedení. Zuby nehty jsme pak vyrovnali. Nakonec jsme za tu remízu spokojeni,“ přiznal domácí trenér Zdeněk Krejčík.

„Sbíráme body, kde se dá, takže i bod ze Pšovky je v dané situaci dobrý. Bod bereme, i když jsme měli utkání dobře rozehrané a pět minut před koncem jsme ještě vedli. Na druhou stranu jsme ale mohli i prohrát, když jsme měli v závěru štěstí při Bártově břevně. Nikdo neměl nic moc šancí, remíza je tak spravedlivá asi pro obě mužstva. Nám nezbývá než dál bojovat a spoléhat na to, že ostatní soupeři závěr sezony nevypustí,“ přeje si trenér Dynama Daniel Kaplan.

O nadcházejícím víkendu se oba týmy představí na domácím trávníku. Pšovka hostí svého souseda v tabulce – Černolice, Dynamo se pokusí uzmout nějaký ten bod vedoucímu Hradištku.