Dynamo by z derby bralo i bod, Pšovku uspokojí jen tři

17.10.2008 00:45

Zápas podzimu se pro fanoušky z Mělnicka rýsuje v A-třídě. Fráze o tom, že derby nezná favorita, platí v případě Pšovky a Dynama Nelahozeves dvojnásob. Oba týmy mají shodný počet bodů, téměř stejně i inkasovaly, jen větší počet vstřelených branek mírně hovoří ve prospěch Dynama.

Pšovka neprohrála poslední čtyři kola (8 bodů), Dynamo dokonce šest (10 bodů). „Doufám, že to bude vyrovnaný zápas. Snad přijdou i přes očekávanou zimu lidi, i když na nás jich ven moc nejezdí. Přijedeme hrát fotbal, který venku hrajeme, tedy zezadu na brejky, a pokusit se nějaké body urvat,“ nastínil plány před utkání trenér Dynama Dan Kaplan.

Přestože jeho tým kraluje soutěži v počtu remíz, byl by hostující lodivod spokojeni i s bodem. To domácí si žádají všechny tři. „Situace je taková, že tři body je nutnost, i když vím, jak podobná derby vypadají. Určitě nechceme prohrát a půjdeme za vítězstvím. Doma si další ztrátu zkrátka nemůžeme dovolit,“ zní odhodlání hrajícího trenéra Pšovky Libora Tomáška.

Obě mužstva nastoupí v nejsilnějších možných sestavách. Pouze na domácí straně ještě bude scházet Lukáš Kettner, kterému o víkendu vyprší pětizápasový trest.