Na Dynamu jsou s podzimní částí soutěže nakonec celkem spokojeni

07.12.2008 23:02

A–třídním fotbalistům Dynama se nepodařil vstup do soutěže, ale podařilo se jim zvládnout druhou část podzimu tak, že přezimují na desátém místě tabulky s dvaceti body. Jestli to stačí, jaká bude zimní příprava, nebo zda se objeví v kádru Nelahozevsi nějaké nové jméno, o tom jsme si povídali s trenérem DANIELEM KAPLANEM.

Sezonu jste nezačali právě nejlépe. V prvních pěti kolech jste získali pouhé dva body. Kde hledat hlavní příčiny? Při zpětném pohledu jste začali sbírat pravidelně body, když se v základní sestavě začal objevovat Kratochvíl. Je opravdu takovým motorem mužstva?

Začátek sezony nebyl moc úspěšný. Příčiny bych hledal na více místech, například velmi těžko se shání nové posily, na zkušené nemáme peníze, tak jsme začali pátrat v nižších soutěžích a na zapracování těchto hráčů nezbývá potřebný čas. Takže i z toho je jasné, že Kratochvíl byl opravdu přínosem, nebo jak uvádíte hnacím motorem.

Na začátku soutěže jste také čekali, až se vrátí první brankář Lorenc, ale na konci podzimu měl pár výpadků. Budete chtít v zimě vytvořit na tomto postu konkurenci v podobě nové posily?

Bylo by hezké mít vyrovnané dva brankáře, ale Lorenc pro nás zůstává jedničkou.

Je poměrně zajímavé, že máte o trochu lepší bilanci s celky, které skončily v tabulce nad vámi. Znamená to, že se proti mužstvům ze špičky (Milín, Tuchlovice) dokáží hráči lépe koncentrovat než proti vašim konkurentům o udržení v soutěži?

Můj názor je, že mužstva ze špičky hrají útočnější fotbal a občas se jim objeví mezera v obraně, kterou musíme potrestat. Pokud útočíme do deseti hráčů, máme veliké starosti a to asi i ostatní. Mohu to jenom doplnit, tyto zápasy hrál už uzdravený Kratochvíl.

Vaše podzimní vystoupení v I. A třídě se asi dá nakonec považovat za úspěšné. Je tedy na Dynamu důvod ke spokojenosti?

Nevím, jestli to můžeme považovat za úspěšné vystoupení, ale dvacet bodů po nepříliš vydařeném začátku je celkem pozitivní před jarem, ale stále musíme být ve střehu.

Kdy začíná Vaše zimní příprava? Preferujete přípravu v hale, nebo raději na umělém trávníku? Budete nabírat hrubou kondici na soustředění mimo Nelahozeves, nebo ji odbudete doma?

Zimní příprava začíná po Novém roce. Halu se snažím využívat co nejméně, stávají se tam dost vážná zranění, která si nemůžeme dovolit, jelikož kádr není příliš široký. Nabírat fyzickou kondici budeme doma a přispěje i kvalitní turnaj v Praze na umělém trávníku.

Mohou se v zimě těšit fanoušci na nějaké nové tváře? Váš kádr je poměrně úzký a tak by to v boji o záchranu asi pomohlo.

Pro rozšíření kádru uděláme všichni maximum a věřím, že aspoň jedno překvapení pro diváky přichystáme.

Jsou po podzimu hráči v pohodě, nebo si někteří budou v zimě léčit nějaké větší šrámy? Před letní sezonou tomu tak bylo a týmu nějakou chvíli trvalo, než se zkonsolidoval.

Podzimní sezonu jsme odehráli bez vážnějšího zranění a věřím, že v tom budeme pokračovat. Nesmím zapomenout na Špačka, který měl vážnější výron, ale na konci sezony se už zapojil do tréninků. Doufám, že všichni přežijí Nový rok a sejdeme se v plné síle na prvním lehkém výběhu do terénu.

Mezi lidmi se občas šustne, že Dynamo dlouho v krajských soutěžích už působit nebude. Jsou to jen hospodské povídačky, nebo mají nějaký reálný základ?

Myslím, že pan Kratochvíl má fotbal rád a pokud uvidí snahu okolo sebe i u ostatních, nemusí se fanoušci o Dynamo bát.