Pár detailů k neuskutečněnému zápasu s Tišicemi

19.09.2017 20:17

Na úrovni krajské I. B třídy k tomu dochází zřídka, ale přece. Fotbalisté tišického Sokola v sobotu neodcestovali k okresnímu derby v Nelahozevsi. Důvod? Nedali dohromady dostatek hráčů.

„Máme velký počet zraněných. Některé postihla v týdnu střevní viróza a v den utkání jsme dostali další dvě tečky od lidí, kteří nemohli přijít. Do poslední chvíle jsme řešili, co se dalo, ale nebylo v našich silách to odehrát,“ objasnil trenér Radek Zámečník, proč místo jeho jedenáctky dorazila na Dynamo pouze omluva – podle domácích zhruba tři hodiny před výkopem. Na ten už bylo vše nachystané, hráči Nelahozevsi si tak „udělali žízeň“ alespoň tak, že si mezi sebou zasoutěžili ve střelbě. „Je to nepříjemné, protože chcete hrát a všechno připravujete. Alespoň, že jsme nevybírali vstupné,“ okomentoval situaci trenér Dynama Daniel Kaplan, který je rád, že nemusí řešit podobné starosti jako Tišice.

„Přestože máme v kádru šestnáct lidí, nebyli jsme schopní dát dohromady jedenáctku. Se mnou by nás bylo jen osm. Za dobu, co jsem fotbal hrál nebo trénuji, jsem něco podobného nezažil a doufám, že už ani nezažiji,“ dodal trenér Tišic. Ten nemá možnost sáhnout pro hráče do rezervy či dorostu, kterými oddíl momentálně nedisponuje. Přesto Zámečník věří, že se tým dá do příštího kola do kupy. Vedle kontumační porážky v Tišicích musejí počítat s pokutou od svazu.

¨

Autor: Luboš Kurzweil/Mělnický deník