Prezident Dynama: odchodů je zatím více než příchodů

10.07.2008 23:27

Ve čtvrtek 10. července, v den aktivu soutěží Středočeského fotbalového svazu, zahájí fotbalisté Dynama Nelahozeves přípravu na nový ročník v I. A třídě. Ten uplynulý byl pro klub z Dvořákova rodiště plný událostí. První tým se na jaře musel vypořádat se ztrátou formy, béčko dotáhlo do úspěšného konce postup do okresního přeboru. Jak na Dynamu náročné změny zvládli, ví nejlépe prezident JIŘÍ KRATOCHVÍL.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/me_nelahozeves20080710.html

Jak hodnotíte uplynulou sezonu z pohledu Dynama?

Uplynulá sezona byla z celkového pohledu úspěšná. A mužstvo po sestupu z krajského přeboru začalo více než dobře a výsledkem bylo podzimní čtvrté místo se ziskem 27 bodů. Zimní příprava se už tak nepovedla a jaro bylo špatné. Po šesti jarních kolech jsme přidali tři body a byla zapotřebí výměna trenéra. Pod vedením staronového trenéra Kaplana získalo mužstvo dalších třináct bodů a celkem lichotivé sedmé místo.

Takže trenérská změna zabrala?

Z tohoto pohledu se dá říct, že výměna trenéra pomohla, ale hlavně se mužstvu moc nedařilo - s výjimkou střetnutí s Řevnicemi, kdy to byl opravdu dobrý fotbal.

Sám trenér Kaplan po posledním utkání přiznal, že je nutné tým posílit.

Kádr mužstva je úzký a také slabý, trenér by měl problémy i v nastávající soutěži, proto sháníme hráče, kteří by měli chuť hrát fotbal, ale i trénovat. Zatím však víme o více odchodech než příchodech.

Kdo konkrétně opouští Dynamo?

Hostování skončilo Novákovi a Kaňovskému z Libiše a odchází Klempt do Velvar. Hostování rovněž skončilo Aleši Dvořákovi, který ale stejně nechodil a byl pro mě obrovským zklamáním, jak hospodaří se svým fotbalovým umem.

Údajně se zajímáte o nějaké hráče sousedního Kaučuku, který odstoupil z B třídy. O které a s jakým úspěchem?

Co se týká hráčů z Kaučuku, oslovili jsme jich víc, ale máme velkou konkurenci ve Velvarech, Neratovicích a také v Čechii.

Ještě zmínka o úspěchu béčka, nebude pro vás velkým soustem jeden tým v kraji a druhý v okresním přeboru?

B mužstvo si vybojovalo postup do okresního přeboru a za odměnu chceme, aby si hráči zahráli vyšší soutěž. Někteří s tím již možná nepočítali. Také v tomto případě je však všechno otázkou počtu hráčů a jejich ochoty trénovat.

Chystáte se v průběhu letní přestávky na nějaké soustředění, nebo vše proběhne v domácích podmínkách?

Přípravu na sezónu začneme 10. července a příprava bude probíhat v Nelahozevsi. Závěrem bych chtěl ještě připomenout, že náš dorost se udržel v A třídě, zřizujeme přípravku mladší i starší a jen žáci sestoupili z přeboru. Tímto zvu i případné zájemce o působení v těchto družstvech z řad dětí i jejich rodičů.