Štěrboholský turnaj: Dynamo - Meteor Praha junioři 0:1 (0:1)

01.02.2009 23:44

Štěrboholský turnaj, 1.2.2009 11:30

Dynamo - Meteor Praha junioři 0:1 (0:1)

Dynamo Nelahozeves: Lorenc – Vrábel, Šíma, Jindřich, Dubský (Kratochvíl) – Kymr, Němec, Dvorský (Topor), Horský – Pešta, Pekárek.

 

Ospalé Dynamo podlehlo dorostu Meteoru

Praha / Nelahozeves se potřetí představila na turnaji ve Štěrboholech a ve svém vystoupení prohrála nejtěsnějším rozdílem 0:1 se čtvrtým týmem České ligy staršího dorostu FK Meteor Praha VIII.

Zápas začínal půl hodiny před polednem a tak k fotbalu zvala nejen dobře připravená hrací plocha, ale i nádherné slunečné počasí. Výkon Dynama se však sluncem zalitému dopoledni nepodobal a dorostenci ho přehrávali. Nelahozevští zaostávali zejména v pohybu.

„Musím říct, že jsme byli všude druzí. Mladí hráči Meteoru nás dostávali pod tlak, což vedlo k následným chybám,“ viděl příčiny špatné hry svého celku trenér Dan Kaplan. Tento scénář se odehrával celý první poločas a Meteor svůj svěží výkon korunoval brankou. Kymr nezasáhl centr z levé strany, míč se dostal k hráčům soupeře, kteří jej dokázali dopravit do sítě.

Ani přestávka neprobudila Dynamo z letargie a hráči v poli mohli děkovat brankáři Lorencovi, že nebyl rozdíl ve skóre větší. Hráči Nelahozevsi se probrali, teprve když do konce utkání chybělo zhruba dvacet minut a vytvořili si tlak, který mohl vést k vyrovnání. Pešta ovšem samostatný únik neproměnil, a když Šíma nedal pokutový kop, mohla Nelahozeves na vyrovnání zapomenout.

„Výsledek není až tak důležitý, horší je, že se naši hráči nedokázali vyrovnat tempu soupeře. Možná bychom potřebovali více zápasů jako byl tento, kdy nás nepříjemný presink Meteoru dostával do situací, na které nejsme tolik zvyklí,“ zhodnotil zápas Dan Kaplan.

Dynamo bude ve své herní části přípravy pokračovat v zápasech na turnaji ve Štěrboholech. Pozitivum je, že si hráči z utkání neodnesli žádné větší šrámy. „Dvorského s Kratochvílem trápí bolesti zad, ale jinak se nám v zápase nikdo nezranil,“ dodal kouč Nelahozevsi. Příští víkend budou mít jeho svěřenci šanci na reparát v sobotním utkání se svým rivalem z I. A třídy Slovanem Hradišťko.