Štěrboholský turnaj: Dynamo - Motorlet Praha B 0:0

21.02.2009 22:57

Štěrboholský turnaj, 21.2.2009

Dynamo - Motorlet Praha B 0:0

Dynamo: Lorenc – Dubský, Vrábel, Vágner, Jindřich – Šíma, Němec (Horký), Kratochvíl (Topor), Kymr – Pešta, Pekárek.

 

Nelahozeves tentokrát bez branek

Fotbalisté Dynama pokračují ve svém tažení na turnaji ve Štěrboholích. Tentokrát na ně čekal opět pražský soupeř SK Motorlet Praha B. Ve vyrovnaném utkání nakonec nepadla branka a oba týmy si připsaly po bodu.

Utkání se hrálo v sobotu v podvečer, a pokud jde o počasí, nebyly podmínky pro fotbal vůbec ideální. Zima, sněžení a kluzký terén přidělávají v přípravě každému trenérovi vrásky, protože za takové situace neustále visí nad týmem hrozba zranění. Dynamo v tomto ohledu obstálo a nikdo z hráčů si neodnesl vážnější šrám.

Do samotného utkání vstoupila aktivněji Nelahozeves a za prvních patnáct minut si vypracovala čtyři šance. Za zmínku stojí akce Kratochvíla, který vypracoval ideální příležitost pro Pekárka, ale ten ji využít nedokázal. Když pak Pešta netrefil hlavou prázdnou branku, skončily i nelahozevské pokusy o vstřelení gólu. Soupeř postupně převzal aktivitu a ve druhé části utkání byl lepším týmem. Celkově však hra odpovídala podmínkám, v jakých se zápas odehrával.

„Úroveň zápasu nebyla valná. Hra postrádala více pohybu, ale vzhledem k počasí se není co divit. V tom se na hřiště nikomu moc nechce. Navíc se také nikdo nechtěl zranit. V tomto ohledu mi dělají radost Kratochvíl s Dubským, jejichž problémy se zády pomalu odcházejí. Nahoru jde forma brankáře Lorence, který si v nefotbalových podmínkách dokázal poradit s několika nebezpečnými centry. Do konce února by měli přijet ještě naši ukrajinští hráči a pak už bude vše směřovat k boji o záchranu v I. A třídě,“ hodnotil utkání i situaci v mužstvu trenér Dynama Dan Kaplan.